Droogijsstralen voertuig
Het verschil tussen droogijsstralen en hogedrukreinigen

Als je voor de uitdaging staat om oppervlakken te reinigen, heb je waarschijnlijk al gehoord van verschillende methoden, waaronder droogijsstralen en hogedrukreinigen. Maar welke van deze twee methoden is het meest geschikt voor jouw specifieke behoeften? Bij Droogijsstralen Nederland begrijpen we dat het maken van de juiste keuze cruciaal is. Daarom helpen we je graag om de verschillen tussen droogijsstralen en hogedrukreinigen te begrijpen.

Deze blog is onderdeel van onze reeks "de verschillen tussen droogijsstralen en andere reinigingsmethoden". Wil je meer weten over andere vergelijkbare reinigingsmethoden? Bekijk onze andere blogs:

Wat is hogedrukreinigen

Hogedrukreinigen is een krachtige methode voor het reinigen van oppervlakken met behulp van water onder hoge druk. Door het water onder druk te zetten en via een spuitmond op het te reinigen oppervlak te richten, kan hogedrukreinigen effectief vuil, vet, verf, en andere soorten vervuiling verwijderen. Deze methode wordt vaak gebruikt voor het reinigen van opritten, terrassen, gevels, machines, en zelfs straten.

Een hogedrukreiniger is voorzien van een compressor die water onder hoge druk kan zetten, waardoor het geschikt is voor diverse reinigingstoepassingen. Het grote voordeel van hogedrukreinigen is de kracht waarmee het vuil wordt verwijderd, zonder dat er chemicaliën nodig zijn. Echter, het kan schade veroorzaken aan delicate oppervlakken en vereist voorzichtigheid bij gebruik.

Tip! Om te kunnen hogedrukreinigen, heb je veel verschillende materialen en apparaten nodig. Als je dit zelf wilt doen, is dat een behoorlijke investering. Je kunt het ook uitbesteden aan bedrijven, zoals Clean Fresh You

Wat is droogijsstralen

Droogijsstralen is een geavanceerde reinigingsmethode die gebruikmaakt van droogijs, de vaste vorm van koolstofdioxide (CO2). Door kleine pellets van droogijs onder hoge druk tegen het oppervlak te blazen, sublimeert het onmiddellijk bij contact, waardoor vuil en aanslag effectief worden verwijderd. Deze methode staat bekend om zijn niet-schurende en niet-geleidende eigenschappen, waardoor het ideaal is voor het reinigen van delicate machines en elektrische componenten.

Tip! Het gebruik van droogijsstralen biedt vele voordelen. Wil je meer weten over droogijsstralen? Lees hier alles over droogijsstralen

De verschillen tussen droogijsstralen en hogedrukreinigen

Droogijsstralen en hogedrukreiniging hebben meerdere verschillen. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste verschillen tussen droogijsstralen en hogedrukreinigen:

 

Hogedrukreinigen

Droogijsstralen

Schadelijk 

Kan oppervlakken beschadigen

Nee

Soorten aanslag 

Vuil, vet, verf, aanslag

Olie, vet, kleurstof, lijm, roest, mos, kalk, roet, vernis, schimmel en meer

Reinigingsmateriaal 

Water onder hoge druk

Droogijs pellets

Milieuvriendelijk 

Kan milieuvervuiling veroorzaken

Ja

Toepasbaar op 

Diverse oppervlakken, zoals opritten, terrassen, gevels

Van alles, maar vooral machines

Branches 

Diverse sectoren, vooral in bouw, reiniging en landbouw

Industrie, food, automotive, transport, horticulture, geothermie

Schadelijk

Droogijsstralen is over het algemeen niet schadelijk voor oppervlakken, terwijl hogedrukreinigen oppervlakken kan beschadigen als het niet correct wordt toegepast. Hogedrukreinigen kan bijvoorbeeld voegen beschadigen of verf van oppervlakken afschuren.

Soorten aanslag

Droogijsstralen en hogedrukreinigen zijn beide effectief in het verwijderen van verschillende soorten aanslag. Droogijsstralen is vooral geschikt voor het reinigen van machines en elektrische componenten, terwijl hogedrukreinigen meer geschikt is voor algemene reinigingstaken zoals het verwijderen van vuil en vet.

Wat kun je allemaal met hogedrukreinigen

 • Vet en olie verwijderen
 • Groene aanslag verwijderen
 • Graffiti en verf verwijderen
 • Hardnekkig vuil verwijderen
 • Kalkaanslag verwijderen

Wat kun je allemaal met droogijsstralen

 • Olie verwijderen
 • Vet verwijderen
 • Kleurstof verwijderen
 • Lijm verwijderen
 • Verf verwijderen
 • Roest verwijderen
 • Mos verwijderen
 • Kalk verwijderen
 • Roet verwijderen
 • Vernis verwijderen
 • Schimmel verwijderen

Reinigingsmateriaal

Bij droogijsstralen worden droogijs pellets gebruikt, terwijl hogedrukreinigen water onder hoge druk gebruikt als reinigingsmateriaal. Droogijsstralen maakt geen gebruik van water, wat het geschikt maakt voor toepassingen waarbij watergebruik beperkt moet worden, zoals bij het reinigen van elektrische componenten.

Milieuvriendelijk

Droogijsstralen is een milieuvriendelijke reinigingsmethode omdat het geen chemicaliën gebruikt en geen residu achterlaat. Bij hogedrukreinigen kan het gebruik van water leiden tot milieuvervuiling, vooral als het afvalwater niet op de juiste manier wordt behandeld en afgevoerd.

Toepasbaarheid

Droogijsstralen is voornamelijk geschikt voor het reinigen van machines, elektrische componenten en gevoelige oppervlakken waarbij watergebruik beperkt moet worden. Hogedrukreinigen daarentegen is veelzijdiger en kan worden toegepast op een breed scala aan oppervlakken, zoals opritten, terrassen, gevels, voertuigen en meer.

Branches

Droogijsstralen wordt veel gebruikt in industriële sectoren zoals de voedingsindustrie, automotive, transport, horticulture en geothermie. Hogedrukreinigen wordt breed toegepast in verschillende sectoren, waaronder de bouw, reiniging, landbouw, en meer.

Droogijsstralen of Hogedrukreinigen?

Hoewel beide methoden effectief zijn voor het reinigen van oppervlakken, zijn er duidelijke verschillen tussen droogijsstralen en hogedrukreinigen. Droogijsstralen is geschikt voor het reinigen van machines en elektrische componenten, terwijl hogedrukreinigen veelzijdiger is en kan worden toegepast op een breder scala aan oppervlakken, maar dit heeft nadelen voor het milieu en mogelijke schade aan het oppervlak. De keuze tussen de twee hangt af van de specifieke reinigingsbehoeften, het type oppervlak en de milieuoverwegingen.

Laat je machine reinigen door Droogijsstralen Nederland

Droogijsstralen Nederland is dé expert op het gebied van droogijsstralen. Wij bieden hoogwaardige reinigingsdiensten voor machines, elektrische componenten en diverse oppervlakken. Met onze milieuvriendelijke en effectieve reinigingsmethode zorgen wij voor een grondige en veilige reiniging. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende offerte!

Offerte aanvragen

Benieuwd naar de mogelijkheden van droogijsstralen voor uw bedrijf? Vraag vandaag nog een offerte aan bij Droogijsstralen Nederland en ontdek de voordelen van deze innovatieve reinigingstechniek. Ons team staat klaar om u te adviseren en te ondersteunen bij al uw reinigingsbehoeften.

Binnen 24 uur een offerte

Volledig vrijblijvend

Duidelijk overzicht van de mogelijkheden

Wij reinigen alle machines, maar géén motorblokken