Kalk verwijderen

Ben je op zoek naar een effectieve oplossing om kalk van machines te verwijderen? Ontdek hoe droogijsstralen een professionele reinigingsmethode biedt voor het verwijderen van kalk van machines.

Het reinigen van kalk van machines is een belangrijke taak. De beste manier om dit te doen is met droogijsstralen. 

Machine   Vies

Voordelen van droogijsstralen

Effectiever dan andere reinigingsmethodes
Tijdbesparend alternatief op traditionele reinigingsmiddelen
Machines hoeven niet stilgelegd te worden
Niet schadelijk voor elektrische componenten

Waarom is kalk van machines verwijderen moeilijk?

Kalk, ook bekend als kalkaanslag of calciumcarbonaat, kan zich ophopen op de oppervlakken van machines en zich hechten aan leidingen, onderdelen en apparatuur. Deze kalkaanslag ontstaat door de afzetting van mineralen uit hard water, en kan zich na verloop van tijd ophopen en verstoppingen veroorzaken. Traditionele reinigingsmethoden zoals schrobben en chemische oplosmiddelen kunnen vaak niet alle kalkresten effectief verwijderen.

Waarom is het belangrijk om kalk te verwijderen van machines?

Voorkom schade aan je machine

Het verwijderen van kalk van machines is van vitaal belang om de optimale werking en efficiëntie van de apparatuur te behouden. Kalkaanslag kan leiden tot verminderde prestaties, verstopte leidingen, verminderde warmteoverdracht en zelfs mechanische storingen. Bovendien kan kalk corrosie veroorzaken en de levensduur van de machines verkorten.

Waarom droogijsstralen?

Droogijsstralen biedt een effectieve en milieuvriendelijke oplossing voor het verwijderen van kalk van machines. Deze geavanceerde reinigingsmethode maakt gebruik van droogijs, de vaste vorm van koolstofdioxide (CO2), om kalkresten effectief te verwijderen zonder het oppervlak te beschadigen. Door kleine pellets van droogijs onder hoge druk tegen het oppervlak te blazen, sublimeert het onmiddellijk bij contact, waardoor kalkaanslag moeiteloos loskomt. Bekijk hier alle soorten aanslag die gereinigd kunnen worden middels droogijsstralen.

droogijsstralen

Voordelen

  • Niet-schurende reinigingsmethode die het oppervlak niet beschadigt

  • Milieuvriendelijk, omdat het geen chemicaliën gebruikt en geen residu achterlaat

  • Snel en efficiënt, waardoor kostbare downtime van machines wordt geminimaliseerd

  • Veilig voor gebruik op verschillende soorten materialen en oppervlakken

Droogijsstralen Nederland is dé expert op het gebied van droogijsstralen. Wij bieden hoogwaardige reinigingsdiensten voor machines en garanderen een grondige verwijdering van kalk en andere aanslag. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende offerte en herstel de optimale werking van jouw machines!

Offerte aanvragen

Benieuwd naar de mogelijkheden van droogijsstralen voor uw bedrijf? Vraag vandaag nog een offerte aan bij Droogijsstralen Nederland en ontdek de voordelen van deze innovatieve reinigingstechniek. Ons team staat klaar om u te adviseren en te ondersteunen bij al uw reinigingsbehoeften.

Binnen 24 uur een offerte

Volledig vrijblijvend

Duidelijk overzicht van de mogelijkheden

Wij reinigen alle machines, maar géén motorblokken