droogijsstralen

Maak kennis met dé ultieme oplossing voor effectieve en milieuvriendelijke machine reiniging: droogijsstralen! 

Voordelen 

Perfect voor machines reinigen

Maakt machines weer als nieuw

Geen demontage van machine
nodig

Niet schadelijk voor de machine

Na reiniging is de machine direct
inzetbaar 

Wat is droogijsstralen?

Droogijsstralen staat ook wel bekend als droogijs reinigen, dry ice cleaning of CO2-stralen en is een geavanceerde reinigingstechniek die gebruik maakt van droogijs. Droogijs is de vaste vorm van koolstofdioxide in de vorm van kleine pellets.

Deze pellets worden met hoge snelheid op het oppervlak van het te reinigen object gespoten, waar ze explosief verdampen en het vuil losmaken. Het proces staat bekend om zijn niet-schurende en niet-geleidende eigenschappen, waardoor het ideaal is voor kwetsbare en elektronische componenten.

Voordelen van droogijsstralen

Effectiever dan andere reinigingsmethodes

Tijdbesparend alternatief op traditionele reinigingsmiddelen

Machines hoeven niet stilgelegd te worden

Niet schadelijk voor elektrische componenten

Hoe werkt droogijsstralen?

Het principe achter droogijsstralen is eenvoudig, maar uiterst effectief. Door de extreme temperatuur van het droogijs (-78,5°C) en de impactkracht van de pellets worden zelfs de meest hardnekkige verontreinigingen losgemaakt en verwijderd. Dit gebeurt zonder water, chemicaliën of schurende middelen, waardoor er geen restafval achterblijft en de te reinigen oppervlakken niet worden beschadigd.

Droogijsstralen machine rijnigen
Droogijsstralen voertuig
Droogijsstralen trap
Droogijsstralen machine rijnigen 2
Droogijsstralen hout
droogijsstralen

Welke aanslag kan droogijsstralen verhelpen?

Droogijsstralen is veelzijdig en kan een breed scala aan aanslag en verontreinigingen effectief verwijderen. Droogijs kan in principe alle soorten aanslag op machines reinigen. Zo kun je met droogijs:

  • Olie verwijderen
  • Vet verwijderen
  • Kleurstof verwijderen
  • Lijm verwijderen
  • Roest verwijderen
  • Mos verwijderen
  • Kalk verwijderen
  • Roet verwijderen
  • Vernis verwijderen
  • Schimmel verwijderen
Vraag meteen een offerte aan!
Branches

Droogijsstralen is geschikt voor machine reiniging in diverse branches. De meest voorkomende branches waarin Droogijsstralen Nederland actief is, zijn:

Industrie

Food

Automotive

Transport

Horticulture

Geothermie

Vergelijking met andere methodes

Droogijsstralen biedt verschillende voordelen ten opzichte van traditionele reinigingsmethoden, zoals waterstralen, chemische reiniging of handmatig schuren. In tegenstelling tot waterstralen is droogijsstralen droog en laat het geen waterafval achter. Chemische reiniging kan schadelijke resten achterlaten en vereist het gebruik van potentieel gevaarlijke chemicaliën. Handmatig schuren is tijdrovend en kan oppervlakken beschadigen. Droogijsstralen biedt daarentegen een snelle, veilige en milieuvriendelijke oplossing voor zelfs de meest delicate reinigingsmethoden.

Tip!

Wil je meer weten over de verschillen tussen droogijsstralen en andere reinigingsmethoden? Lees onze blogs.

Kosten voor droogijsstralen

De kosten van droogijsstralen kunnen variëren afhankelijk van de omvang van het project, de te reinigen oppervlakken en de benodigde apparatuur. Voor een nauwkeurige schatting van de kosten kunt u contact met ons opnemen. We maken graag een vrijblijvende offerte op maat. 

“Droogijsstralen Nederland heeft uitstekend werk geleverd! Onze industriële machine was bedekt met hardnekkige aanslag, maar is nu weer als nieuw. Je zou niet geloven dat het dezelfde machine is! Professioneel team, verbluffende resultaten en milieuvriendelijke aanpak. Zeker aanbevolen!”

Peter V

Offerte aanvragen

Benieuwd naar de mogelijkheden van droogijsstralen voor uw bedrijf? Vraag vandaag nog een offerte aan bij Droogijsstralen Nederland en ontdek de voordelen van deze innovatieve reinigingstechniek. Ons team staat klaar om u te adviseren en te ondersteunen bij al uw reinigingsbehoeften.

Binnen 24 uur een offerte

Volledig vrijblijvend

Duidelijk overzicht van de mogelijkheden